Geepy dupa NFP

Posted by on February 4th, 2011 with 0 Comments

Sunt multi traderi care—din diferite motive—sunt adeptii tranzactionarii la stiri. Nu la fel de multi insa iau in calcul “aventurarea” in tranzactii si dupa “calmarea spiritelor”. Este necesar aici un excurs: piata Forex este vazuta de multi ca un mod de a se imbogatii peste noapte, iar in virtutea acestei idei tranzactionarea in momentele in care pretul realizeaza oscilatii de amploare—cum este acela al publicarii NFP-ului—este pentru unii o reala oportunitate de “a face bani” (mai ales pentru cei care cu aceste ocazii vor deschide tranzactii cu mai multe loturi si un SL foarte mic), trecerea de punctul culminant nereprezentand altceva decat “spargerea targului”.

Dar piata ofera oportunitati interesante si dupa trecerea catorva ore (in medie intre 2 si 4) de la publicarea stirilor. Pentru exemplificare sa luam cazul contret de pe paritatea GBP/JPY ce a urmat publicarii NFP-ului din data de 04-02-2011:

GBPJPYM5

Se observa foarte clar ca puteau fi abordate doua tehnici de tranzactionare.

Prima tehnica vizeaza doar ceea ce cristalizeaza pretul dupa publicarea stirii, repectiv cand acesta isi pierde din momentum (intrand in faza de consolidare). Se va proceda la asteptarea recapatarii de catre pret a momentumului, fapt ce devine evident atunci cand are loc strapungerea de necontestat a suportului sau a rezistentei—cum este in cazul de fata—ce incadreaza consolidarea, acesta fiind dealtfel si un punct de intrare optim (marcat pe grafic ca “primul punct de buy”).

A doua tehnica necesita perceperea oscilatiilor pretului de la un nivel ce presupune o perspectiva mai larga: vizualizarea efectului stirii ca o parte a evolutiei firesti. Ne vom concentra astfel pe ceea ce ne ofera analiza tehnica: avem un steag (care sugereaza ca pretul ar trebui sa isi continuie ascensiunea) ce prezinta o strapungere falsa a suportului, fapt ce va da credit asteptarilor taurilor, asteptari ce s-au materializat printr-un punct de intrare pe buy (marcat pe grafic ca “al doilea punct de buy”).

Iata astfel cum si momentele de dupa publicarea stirilor ofera puncte profitabile de intrare dar aceasta numai in contextul in care incercam sa si gandim inloc sa avem ca scop doar $$$.

Leave a Reply

*

Analytics Plugin created by Web Hosting